Bourges

Det svenska Damer-U20 landslaget är på träningsläger i Bourges, en liten stad ute på franska landsbygden. Staden har ett rikt kulturliv och en vacker stadskärna från medeltiden, vilket kanske kan förklara varför det franska uttrycket "bourgeois" betyder något i stil med "förmögen".

Här exempel på de smala gränderna och de traditionella korsvirkeshusen.




Le cathédral de Bourges är från 1200-talet och så stor att det behövdes två bilder.




Ett av stadens många typiska franska torg med träd, blommor och uteserveringar.


En till kyrka.


Ikväll spelade vi mot Frankrikes 90:or och vann med ganska klara siffror. Frankrike har följande upplägg på damsidan den här sommaren:

U18
Årgångar 91-92, spelar U18 EM i Södertälje 2-12 juli

U19
Spelar U19-VM med start 23 juli. 14 spelare ur årgång 90 tränar i Bourges sedan 5 dagar, uppskattningsvis 4 91:or ansluter efter U18 EM och bildar VM-truppen.

U20
Spelar U20 EM i Gdansk 9-19 juli. Endast 89:or.

Tre mästerskap men endast ca 4 spelare som dubblar. Alltså är de med våra mått mätt lite bortskämda med bra spelare. Men det fattar man när man ser anläggningen vi bor och tränar i. Tydligen finns det en sån här i varje region i Frankrike.

Lägenheter, matsal, 2 stora hallar, utbildningsanläggning mm mm. Alltså typ som Bosön, men huvudsakligen avsedd för basket, gymnastik, BMX, boxning och friidrott.
 

Det svenska laget.


Första halvlek var trög för oss idag, vi förlorade den t o m med 1 poäng. I andra började vi hitta spelet, och sista quartern tog vi med 25-10. I morgon och på torsdag spelar vi igen mot samma lag.

A bientot.


/Axel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0